Latest News

Premiere Pro - Tutorial

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009 , Posted by Admin at 5:37 μ.μ.

Στο πρώτο tutorial του Premiere Pro, θα γνωρίσουμε τα βασικότερα τμήματα του.

Ξεκινώντας το premiere Pro, βρισκόμαστε σε μια οθόνη που καλούμαστε να επιλέξουμε το format εικόνας που θα εργαστούμε. Η διαφορά στα DV Pal formats μεταξύ των 32Khz και 48Khz είναι στον ήχο, παλαιότερες Mini DV βιντεοκάμερες κατέγραφαν ήχο μόνο στα 32Khz. Θα επιλέξουμε το DV – PAL Standard 48Khz, και στο Name θα δώσουμε το όνομα του project μας.



Μόλις πατήσουμε OK, θα βρεθούμε στο περιβάλλον εργασίας του Premiere Pro.

Στο project window υπάρχουν δύο tabs, το πρώτο είναι το όνομα του project μας που γίνεται η διαχείριση των αρχείων εικόνας, βίντεο, ήχου, και γραφικών που εισάγουμε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε φακέλους (Bin) κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο project window και επιλέγοντας New Bin. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή οργάνωση διότι σε μεγάλα project το Bin αρχίζει να γεμίζει και θα δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε το αρχείο που χρειαζόμαστε εύκολα.



Το δεύτερο tab είναι το Effects, που υπάρχουν transitions εικόνας και ήχου, φίλτρα εικόνας, και εφφε ήχου.





Στο Monitor Window υπάρχουν δύο παράθυρα, στο αριστερό παράθυρο προβάλλεται το τρέχον clip, και στο δεξί το project. Χρησιμοποιώντας μόνο αυτά τα παράθυρα μπορούμε να κάνουμε μοντάζ ολόκληρο project, για τα πρώτα tutorials όμως η χρήση τους θα περιοριστεί ως preview όταν εργαζόμαστε στο timeline.

Στο αριστερό παράθυρο πάνω, υπάρχουν δυο tabs. Το πρώτο είναι το όνομα του clip που προβάλλεται, και το δεύτερο είναι τα effect controls. Εκεί ορίζουμε τις παραμέτρους των clips, των transitions εικόνας και ήχου, καθώς και των εφφε.



Στο Timeline γίνεται το editing και είναι το βασικότερο παράθυρο του Premiere Pro. Το αριστερό τμήμα του timeline βλέπουμε τα tracks εικόνας και ήχου. Στο πάνω μέρος βρίσκονται τα Video 1, 2, 3 που εισάγουμε μέσα εικόνες, βίντεο, τίτλους και γραφικά. Στο κάτω μέρος βρίσκονται τα κανάλια ήχου, και κάτω κάτω το κανάλι Master του ήχου. Σε κάθε timeline μπορούμε να προσθέσουμε άπειρα (Wink tracks εικόνας και ήχου.

Πάνω από τα tracks βρίσκεται το Timecode σε Ωρες:Λεπτα:Δευτερόλεπτα:Καρε.
Δεξιά του timecode βρίσκεται μια μπάρα που ορίζει την αρχή και το τέλος του project. Στο export εάν επιλέξουμε Work Area Bar αντί για Entire Sequence θα βγει μόνο το τμήμα που έχουμε ορίσει στην μπάρα.

Η κάθετη κόκκινη γραμμή δείχνει που βρισκόμαστε στο timeline. Το σημείο που περνάει η κόκκινη γραμμή φαίνεται στο Monitor Window. Κάνοντας κλικ πάνω της, και κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του mouse μπορούμε να μετακινηθούμε αριστερά η δεξιά στο timeline.

Κάτω αριστερά στο timeline, βρίσκεται η ράβδος του zoom in / out. Χρησιμοποιώντας την μπορούμε να δούμε μεγαλύτερο η μικρότερο τμήμα του timeline.

Στην Tools Bar βρίσκονται διαφορά εργαλεία για να μοντάρουμε το project μας. Τα εργαλεία θα τα γνωρίσουμε σιγά σιγά μέσα στα επόμενα Tutorials.



To Info Window μας δίνει πληροφορίες για το clip που είναι επιλεγμένο αυτή τη στιγμή, όπως το fοrmat, τη διάρκεια, το aspect ratio, τα frames per second, καθώς και πληροφορίες για τον ήχο.

Το History Window καταγράφει τις κινήσεις που κάνουμε. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ακυρώσουμε όσε κινήσεις επιθυμούμε κάνοντας click στο σημείο που θέλουμε. Εάν κατά λάθος σβήσουμε κινήσεις χωρίς να το επιθυμούμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από το menu edit -> redo.



Αυτά είναι τα βασικότερα παράθυρα του Premiere Pro. Το Audio Mixer καθώς και αλλά βασικά κομμάτια του θα τα δούμε αναλυτικά στα επόμενα tutorials.






Reblog this post [with Zemanta]

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου