Latest News

Αργή μεν, σταθερή δε, η ανάπτυξη του online video

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 , Posted by Admin at 4:36 π.μ.

Παρά το ότι το βίντεο στο Ίντερνετ συνιστά ακόμη ένα μικρό μέρος της συνολικής τηλεθέασης - περίπου 2%, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις - η δραστηριότητα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης.
Για τον περασμένο μήνα, η εταιρεία μελετών Nielsen επεσήμανε ότι το σύνολο των video strems αυξήθηκε κατά 24,8%, φτάνοντας τα 11,02 δισεκατομμύρια βίντεο που είναι διαθέσιμα στο Ίντερνετ με streaming. Ο χρόνος που οι χρήστες πέρασαν παρακολουθώντας βίντεο online έφτασε τα 195,2 λεπτά κατά μέσο όρο, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σε σχέση με τον Αύγουστο ωστόσο σημειώθηκε μείωση 3% των συνολικών βίντεο που
παρακολούθησαν οι χρήστες, και 4,7% του μέσου χρόνου τηλεθέασης. Ο αριθμός των χρηστών έφτασε τα 139,3 εκατομμύρια, αριθμός αυξημένος κατά 12,3%. Το YouTube εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη υπηρεσία προβολής βίντεο, με μερίδιο αγοράς 50%, ενώ το κοινό του στις ΗΠΑ φτάνει τα 106 εκατομμύρια χρήστες.
Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, βρίσκεται το Hulu, με 13,5 εκατομμύρια χρήστες και 437,4 εκατομμύρια streams, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση το Yahoo με τα μισά streams, αλλά το διπλάσιο αριθμό χρηστών.
Το Facebook βρίσκεται στη δέκατη θέση του συνολικού αριθμού βίντεο streams, με 110,4 εκατομμύρια, καταλαμβάνει ωστόσο την τρίτη θέση σε αριθμό μοναδικών χρηστών, στα 23,1 εκατομμύρια
Πηγή

Reblog this post [with Zemanta]

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου