Latest News

Κατάδικος αχρηστεύει το δίκτυο υπολογιστών της φυλακής

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 1:55 μ.μ.

Ένας φυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Ranby Prison της Αγγλίας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τη διοίκηση των φυλακών όταν κατάφερε να θέσει εκτός δικτύου όλο το προσωπικό του ιδρύματος. Ο επικεφαλής των φυλακών ζήτησε από τον κρατούμενο Douglas Havard να δημιουργήσει έναν εσωτερικό τηλεοπτικό σταθμό, ωστόσο ο Havard πήρε κάποιες πρωτοβουλίες που δεν προβλέπονταν από τη συμφωνία.


Ο Havard εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών, έχοντας καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα μέσω Internet και συγκεκριμένα για ενέργειες phishing. Ο διευθυντής των φυλακών σκέφτηκε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του για το νέο σύστημα τηλεόρασης και του έδωσε πρόσβαση στο server. Ο Havard βρήκε με αυτό τον τρόπο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει μια φάρσα και άλλαξε τα passwords όλων των υπαλλήλων, αφήνοντάς τους έξω από το σύστημα.

Ο Havard κατέληξε στην απομόνωση και η διεύθυνση αναγκάστηκε να αναθέσει την επαναφορά του δικτύου σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται αναστάτωση στη συγκεκριμένη φυλακή. Πριν από λίγο καιρό, ένας άλλος κρατούμενος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο server κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και άρχισε να ανοιγοκλείνει τις πόρτες των κελιών, προκαλώντας προσωρινό χάος.

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου