Latest News

Έρευνες για τη δημοσκόπηση περί δολοφονίας Ομπάμα στο Facebook

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 3:30 π.μ.

Έρευνες διενεργεί η ομάδα ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που κρύβονται πίσω από μια δημοσκόπηση στο Facebook, για το αν πρέπει να δολοφονηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή όχι. Μια παράξενη δημοσκόπηση...

...εμφανίσθηκε στο Facebook, η οποία θύμιζε τουλάχιστον κακόγουστο αστείο. «Θα πρέπει να δολοφονηθεί ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα;» ήταν η ερώτηση. Οι πιθανές απαντήσεις ήταν τέσσερις: «Ναι», «Ίσως», «Όχι», «Ναι, αν κόψει τις ασφαλίσεις υγείας».


Το εν λόγω «γκάλοπ» δημιουργήθηκε από άγνωστα άτομα, τα οποία αξιοποίησαν τη δυνατότητα που δίνει το Facebook σε εταιρίες και ιδιώτες να δημιουργούν ιδιότυπα ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις και να τα αναρτούν στο Facebook. Στη συνέχεια, μπορούν οι δημιουργοί των γκάλοπ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το αν τα ερωτηματολόγια θα είναι ορατά σε όλους τους χρήστες του Facebook ή μόνο στους φίλους τους.

Η επίμαχη δημοσκόπηση για τη δολοφονία του προέδρου ήταν προσιτή από όλους τους χρήστες, χωρίς περιορισμούς, ενώ μέχρι το χρονικό σημείο που αποσύρθηκε από τις αρμόδιες αρχές περισσότερα από 750 άτομα είχαν απαντήσει.

Συγκεκριμένα – όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Barry Schnitt – οι υπεύθυνοι του Facebook ανακάλυψαν την παράνομη δημοσκόπηση πριν από τις αρμόδιες αρχές και την «κατέβασαν» απευθείας. «Αμέσως μετά, λάβαμε ένα σχετικό email από την Μυστική Υπηρεσία, η οποία μας ζητούσε να συνεργαστούμε μαζί τους για την πραγματοποίηση της έρευνας», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας (USSS) που αναλαμβάνει την προστασία προσωπικοτήτων δήλωσε ότι «μόλις ανακαλύψαμε αυτή τη σελίδα συνεργαστήκαμε με το Facebook για να την κλείσουμε και να ξεκινήσουμε τη σχετική έρευνα. Ασφαλώς αυτή τη στιγμή ερευνούμε, όπως θα το κάναμε και για οποιαδήποτε άλλη απειλή», κατέληξε, τονίζοντας ότι τέτοιες απειλές «λαμβάνονται υπόψη πολύ σοβαρά».
tvxs.gr

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου