Latest News

Η "αδυναμία" της HP πλήττει την αισιοδοξία για τεχνολογικό κλάδο

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 , Posted by Admin at 6:47 π.μ.

Οι επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις ότι ο τομέας τεχνολογίας ανακάμπτει απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Hewlett-Packard (HPQ) στις 18 Αυγούστου. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο είπε πως τα κέρδη υποχώρησαν 19% και ότι, ενώ οι επιχειρηματικές συνθήκες σταθεροποιούνται, οι μάχες των τιμών είναι πιθανό να διαβρώσουν περαιτέρω τα κέρδη. "Μας ενθαρρύνει η σταθερότητα που αρχίζουμε να βλέπουμε στην αγορά, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να πούμε πως κάνουμε μια ουσιαστική στροφή," δήλωσε στους αναλυτές ο CEO της Hewlett-Packard Mark Hurd, κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα.



H HP, μία από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που έδωσαν κάποια στοιχεία για τη ζήτηση του Ιουλίου, είπε πως
οι πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο χρήσης ολισθαίνουν 2,1%, σε 27,5 δισ. δολάρια, εν μέσω μειωμένης ζήτησης για υπολογιστές και εκτυπωτές, ιδίως στην Ευρώπη, και καθώς οι καταναλωτές έσβησαν τη δίψα τους για τα αποκαλούμενα netbooks, μηχανές που παρέχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα παραδοσιακά notebooks και άλλους υπολογιστές. Τα κέρδη της μειώθηκαν σε 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 80 σεντς ανά μετοχή.

Για το δημοσιονομικό έτος, η HP αναμένει τα έσοδα και τα κέρδη να έρθουν κοντά στο μέσο των στόχων που εξέδωσε τον Μάιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένονται κέρδη 3,76 έως 3,88 δολαρίων ανά μετοχή με μείωση των εσόδων 4% έως 5%. Το αν η HP θα επιτύχει αυτόν τον στόχο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσον οι καταναλωτές θα αυξήσουν τις δαπάνες τους λόγω της νέας σχολικής χρονιάς και των εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να μην προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές πριν από το επόμενο έτος, παρά την εισαγωγή στις 22 Οκτωβρίου των Windows 7, της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft (MSFT).

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου