Latest News

Western Digital: Πρώτος σκληρός δίσκος 1TB για φορητούς Η/Υ!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 , Posted by Admin at 10:47 π.μ.

Ρεκόρ χωρητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με σκληρούς δίσκους 2,5 ιντσών που απευθύνονται σε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατέχει -πλέον- το Scorpio Blue 1 TB της Western Digital! Βασίζεται στην τεχνολογία των 333 GB-ανά-βάση σκληρού δίσκου, ενώ διατίθεται σε μορφή μεγέθους 12,5 mm. Γεγονός, που το καθιστά ιδανικό ως λύση φορητής αποθήκευσης. Παράλληλα, προσφέρει υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και "ψυχρή" λειτουργία σε κάθε φορητή εφαρμογή.


Το Scorpio Blue ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η αποκλειστική τεχνολογία WhisperDrive της Western Digital, η οποία εξασφαλίζει ένα τελείως αθόρυβο 2,5 ιντσών drive, την τεχνολογία ShockGuard που συνδυάζει προηγμένα στοιχεία firmware και hardware προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές αντοχής στη δόνηση που απαιτούνται για τη χρήση τους σε επιπαλάμιες και φορητές συσκευές, καθώς επίσης και την τεχνολογία SecurePark, με την οποία "κλειδώνονται" οι κεφαλές εγγραφής μακριά από την επιφάνεια του δίσκου στις περιπτώσεις spin up, spin down, αλλά και όποτε ο δίσκος είναι ανενεργός.

Αποτέλεσμα; Διασφαλίζεται πως η κεφαλή της εγγραφής δεν ακουμπά σε οποιαδήποτε περίπτωση την επιφάνεια του δίσκου, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τόσο το χρόνο ζωής της όσο και την υψηλή της απόδοση.


Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου