Latest News

Η εφαρμογή του νέου νόμου κατά της "πειρατείας"

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 12:50 μ.μ.

Η εφαρμογή του νέου νόμου κατά της "πειρατείας" των πνευματικών δικαιωμάτων, ρίχνει την κίνηση Internet της Σουηδίας κατά 33%.
Ο νέος νόμος, IPRED, που δίνει το δικαίωμα στους κατόχους του copyright, να απαιτήσουν από τους ISP τα στοιχεία των πελατών τους που μοιράζουν παράνομα αρχεία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου, σε μια χώρα που σύμφωνα με επίσημα στατιστικά, το 8% των κατοίκων της χρησιμοποιεί p2p προγράμματα.

Με τον IRPED, που βασίζεται σε οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κάτοχοι copyright μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο για να μάθουν τα στοιχεία των παραβατών.

Το ημερήσιο traffic της Σουηδίας πριν την εφαρμογή του νέου νόμου ήταν 120 Gbps, ενώ αμέσως με την εφαρμογή του έπεσε στα 80 Gbps.

Μίλωντας ο αντιπρόεδρος του κόμματος "των Πειρατών", είπε "πως η πτώση της χρήσης p2p είναι προσωρινή, μέχρι οι χρήστες να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους".
"Άλλωστε δήλωσε, στην Σουηδία υπάρχουν 2 εκατομμύρια υπολογιστές που μοιράζουν αρχεία και το ρίσκο ανακάλυψης τους είναι πάρα πολύ μικρό".

Ήδη έγινε η πρώτη αγωγή, από την Σουηδική Ένωση εκδοτών και αναμένεται το αποτέλεσμα της, με εκπρόσωπο της να δηλώνει πως θα κυνηγήσουν "τα μεγάλα ψάρια" και όχι τους απλούς file sharers.

Πηγή : adslgr.com

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου