Latest News

Aνωνυμία στο Web

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 6:48 μ.μ.

Ισως να μην γνωρίζετε πόσες πληροφορίες μπορούν να γνωστοποιηθούν εν αγνοία σας την στιγμή που κάνετε την καθημερινή σας βόλτα στο Internet.
Μπορούμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο; Nα το αποφύγουμε τελείως είναι μάλλον, πολύ δύσκολο, μπορούμε όμως να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην μας πιάνουν στον ύπνο και νιώθουμε λίγο τι, κορόιδα.
Για παράδειγμα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τους λεγόμενους ανώνυμους Proxy Servers.
Τι είναι όμως αυτοί οι "εξυπηρέτες" και πώς μπορούν να μας προστατέψουν ;
Aνώνυμοι proxy servers
Οι ανώνυμοι και συήθως free Proxy λειτουργούν ώς firewall, με αποτέλεσμα να "κρύβουν" την πραγματική μας διεύθυνση IP καθώς και άλλες πληροφορίες που δεν είναι ορατές από τον απλό χρήστη.
Ακόμα μπορούν να μας προσατεύσουν από βλαβερό περιεχόμενο, ακόμα και από τα λεγόμενα Internet Cookies, μπλοκάροντας την μεταφορά τους χωρίς ποτέ να φτάνουν στον υπολογιστή μας.
Ακόμα, είναι δυνατόν να απαγορέψουν την εκτέλεση Java ή άλλων scripts που πιθανόν να είναι επιζήμια στον υπολογιστή μας.
Οι proxy servers χωρίζονται σε δυο σημαντικές κατηγορίες ανάλογα με τις "υπηρεσίες" που μας προσφέρουν.
Μπορεί να είναι είτε WEB based, (να πηγαίνουμε δηλαδή σε μια συγκεκριμένη σελίδα, και από εκεί δίνουμε τις διευθύνσεις που θέλουμε να επισκεφθούμε), είτε οι πιο συνηθισμένοι που απλά εισάγουμε την διευθυνσή τους στον browser μας και να συνδεόμαστε στις διευθύνσεις που επιθυμούμε μέσω του «ανώνυμου» Proxy server, ενώ από κάποιους άλλους υποστηρίζονται και άλλες υπηρεσίες, όπως FTP Proxy, κ.α.
Πολλοί παροχείς τέτοιων υπηρεσιών προσφέρουν ακόμα και δυνατότητα της κρυπτογράφησης του Url με επιπλέον όμως επιβάρυνση.
Με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να γνωστοποιηθεί σε κάποιους τρίτους που πηγαίνουμε και τι βλέπουμε κάθε φορά.
 Πηγή: annaevi.freegr.net

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου