Latest News

Nero 9 Η Τουρκία κατηγορεί τη Google για φοροδιαφυγή

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 8:21 μ.μ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Mountain View της Καλιφόρνια, έδρα της Google, η απόφαση των τουρκικών αρχών να απαιτήσουν το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ για μη καταβληθέντες φόρους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του τουρκικού κράτους διεξήγαγαν μια μεγάλη έρευνα διάρκειας ενός έτους, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Google φοροδιαφεύγει συστηματικά και πρέπει να συμμορφωθεί με το γράμμα του νόμου.


Τα γραφεία της Google στην Τουρκία υπάγονται διοικητικά και λογιστικά στα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι η θυγατρική της Google στην Τουρκία έχει έσοδα από οικονομική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην τουρκική επικράτεια, οι αρχές θεωρούν ότι υπόκειται στην αρμόδια εφορία, όπως όλες οι επιχειρήσεις. Η φοροδιαφυγή, όπως περιγράφεται στο σκεπτικό των Τούρκων, αγγίζει τα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά της, η Google υποστηρίζει ότι η θυγατρική δεν έχει υποχρέωση καταβολής φόρων, ακριβώς επειδή υπάγεται στο Δουβλίνο. Σε γραπτή της δήλωση, η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις τουρκικές αρχές κι ευελπιστεί σε γρήγορη επίλυση του προβλήματος.

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου