Latest News

Το Facebook αντιμέτωπο με έρευνα για την πολιτική προστασίας δεδομένων

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 1:02 μ.μ.

To Facebook πρόκειται να δεχθεί έρευνα για την πολιτική προστασίας δεδομένων των χρηστών του απο το γραφείο του Επιτρόπου πληροφοριών.

Η έρευνα αρχίζει ύστερα από ένα παράπονο ενός χρήστη του social network, ο οποίος δεν μπορούσε να σβήσει πλήρως το προφίλ του ακόμα και μετά την κατάργηση του λογαριασμού του.

Αυτήν την περίοδο, προσωπικές πληροφορίες παραμένουν στους κεντρικούς υπολογιστές του Facebook ακόμα και αφού απενεργοποιήσει ένας χρήστης τον λογαριασμό του.
Το Facebook έχει πει ότι θεωρεί πως η πολιτική της είναι σε «πλήρη συμμόρφωση με τομ βρετανικο νόμο προστασίας των δεδομένων».

«Αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες του ICO (γραφείο του Επιτρόπου πληροφοριών) και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας πολύ σοβαρά και είμαστε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με το ICO για να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης για όλους τους χρήστες του Facebook και να εξασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με το βρετανικό νόμο,» αναφέρει μια δήλωση από το site.

Αυτή τη στιγμή, στους χρήστες Facebook που επιθυμούν να αφαιρέσουν το προφιλ τους από τo site δίνεται η ευκαιρία να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Αλλα αν και απενεργοποιούνται τα δεδομένα, παρόλο που δεν είναι προσβάσιμα, παραμένουν στους servers του Facebook.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν κάποιος θέλει να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του αργότερα, αλλά δεν ειναι το ίδιο με την πλήρη διαγραφή.

Οι χρήστες που επιθυμούν να διαγράψουν εντελώς τα δεδομένα τους πρέπει, σύμφωνα με την αυτοματοποιημένη απάντηση από την εξυπηρέτηση πελατών Facebook, «να συνδεθούν και να διαγράψουν όλο το περιεχόμενο του λαγαριασμού τους».

Πηγή: adslgr.com

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου