Latest News

Nero 9 Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 26χρονο επιχειρηματία που προσέφερε υπηρεσίες για κλοπή συνδέσεων Internet

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 8:22 μ.μ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συνδεθούν στο Internet δωρεάν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση της ασύρματης σύνδεσης ενός γείτονα με ξεκλείδωτο router. Αυτό, όμως, που έκανε ένας 26χρονος Αμερικανός αποτελεί επίδειξη θράσους. Ο Ryan Harris είχε συστήσει εταιρεία, η οποία παρείχε στους πελάτες hardware και software για να συνδέονται σε έναν ISP και να αποκτούν πρόσβαση στο Internet χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτα.


Ο Harris παρείχε εργαλεία hacking για τα routers των πελατών. Μετά τις τροποποιήσεις, ο πελάτης επιχειρούσε και κατάφερνε να συνδεθεί στο Internet μέσω ενός ISP, ο οποίος θεωρούσε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πληρώσει κανονικά τη συνδρομή του.

Η επιχείρηση λειτουργεί από το 2003 κι έχει "εξυπηρετήσει" μεγάλο αριθμό πελατών. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι αρχές άσκησαν δίωξη σε έναν ανήλικο για παράνομη είσοδο στο δίκτυο ενός ISP. Ο Harris αντιμετωπίζει τώρα τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της απάτης. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, είναι πολύ πιθανό να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολάρια.

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου