Latest News

Επιλογή Web Hosting

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 6:58 μ.μ.

Οι υπηρεσίες web hosting χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ώστε οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων να μπορέσουν να εξυπηρετίσουν ένα μεγαλύτερο αριθμό πελατών με διαφορετικές ανάγκες.
Είναι σημαντικό για αυτούς που βρίσκονται σε αναζήτηση εταιρίας web hosting να καταλάβουν τις διαφορές της κάθε μιας απο τις παρακάτω κατηγορίες.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάνουν την σωστή επιλογή για το πακέτο hosting που τους ταιριάζει.
1) Shared Web Hosting - σημαίνει πως ο server που φιλοξενεί την σελίδα σας ειναι μοιρασμένος σε περισσότερα websites που φιλοξενούντε και καταναλώνουν τα resources του server.
Συνήθως οι εταιρίες που προσφέρουν shared web hosting πακέτα αναλαμβάνουν να καλύψουν ότι πρόβλημα μπορεί να προκύψει κατα την διάρκεια της φιλοξενίας. Ο πελάτης απο την μερία του δεν είναι αναγκαίο να εχει γνώσεις διαχείρισης ενός web server.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η τιμή ( πολύ χαμηλή ) και το μειονέκτημα είναι πως αν στον συγκεκριμένο web server βρίσκεται ένα μεγάλο web site που καταναλώνει πολά resources τότε θα προκύψει πρόβλημα σε όλες τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο server.
2) Reseller Web Hosting ( Πακέτα για μεταπωλητές ) - Ο server είναι και πάλι shared αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται τον server προσφέρει την δυνατότητα στον πελάτη της να βάλει ενα ορισμένο αριθμό σελίδων κάτω απο το δικό του λογαριασμό-πελάτη.
Τα μεινοκτήματα αυτής της υπηρεσίας είναι τα ίδια με τα μειονεκτήματα ενος shared hosting account ενώ στα πλεονεκτήματα πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός πως σε μια χαμήλη τιμή μπορούμε να φιλοξενίσουμε περισσότερες ιστοσελίδες και να επιλέξουμε μόνοι μας το τρόπο που θα μοιράσουμε τα resources του λογαριασμού μας.
3) Dedicated Servers - πρόκειτε για ενοικίαση ενός ολόκληρου server στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο ο πελάτης που ενοικιάζει τον server.
Οι Dedicated servers συνήθως προορίζοντε για websites τα οποία καταναλώνουν πολλά resources ( traffic, disc space, RAM / CPU ) και είναι δύσκολο να φιλοξενιθούν σε ένα απλό πακέτο shared hosting.
Οι dedicated servers χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
3.a) Managed Dedicated Servers - Τα άτομα που πιστεύουν πως δε μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους έναν dedicated server πρέπει να επιλέξουν μια υπηρεσία / εταιρία που προσφέρει Managed Servers. Έτσι, τυχών τεχνικά προβλήματα αναλαμβάνει να τα λύσει η εταιρία απο την οποία νοικιάζεται τον servers σας. Updates, Patches, Security αναλαμβάνοντε και αυτά απο την εταιρία που σας προσφέρει τον server.
Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την υπηρεσία είναι η τιμή που συνήθως αρχίζει απο τα 300 euro/ μήνα.
3.b) Self Managed Dedicated servers ( ή Unmanaged Servers ) - Οπώς όλοι οι dedicated servers, έτσι και οι “unmanaged” σας προσφέρουν πολλά resources για την σελίδα σας τα οποία μπορείται να τα μοιράσετε ανάλογα τις αναγκές του κάθε website. Πρόσβαση στο server έχει μόνο ο administrator.
Το μεινέκτημα ενος unmanaged server είναι πως ο κάτοχος του θα πρέπει να έχει εμπειρία και γνώσεις στη διαχείριση ενός web server ώστε να μπορέσει να λύσει όλα τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Το πλεονέκτημα ενός self managed server είναι οτι οι τιμές ενοικίασης είναι πολύ μικρές ( αρχίζουν απο περίπου 150$ το μήνα ).

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου