Latest News

Αποκλείστηκαν από το Χbox Live οι χρήστες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 12:56 μ.μ.

Το 1 εκατομμύριο φτάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι χρήστες της υπηρεσίες Xbox Live οι οποίοι αποσυνδέθηκαν τις προηγούμενες μέρες από την Microsoft. Η κίνηση αυτή αφορά χρήστες οι οποίοι είχαν παρέμβει στο Xbox 360 τους προκειμένου να μπορούν να παίζουν πειρατικά παιχνίδια.

Η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός, δηλώνοντας πως αφορά μόνο ένα μικρό ποσοστό από τα 20 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η δέσμευση μας για την καταπολέμηση της πειρατείας και την υποστήριξη ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για παιχνίδια σε παραπάνω από 20 εκατομμύρια μέλη του Xbox Live παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία. Όλοι οι χρήστες θα πρέπει να ξέρουν πως η πειρατεία είναι παράνομη και πως οι παρεμβάσεις στην κονσόλα Xbox 360 παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Xbox Live, ακυρώνουν την εγγύηση της παιχνιδομηχανής και αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την υπηρεσία Xbox Live.
Σας διαβεβαιώνουμε πως κάθε μέλος του Xbox Live που τηρεί τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, έχει αγοράσει εν προκειμένω το Modern Warfare 2 νομίμως και παίζει σε κάποιο άθικτο από παρεμβάσεις Xbox 360 δεν έχει λόγο να ανησυχεί."

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
"Μια υγιής αγορά παιχνιδιών εξαρτάται από καταναλωτές που πληρώνουν για να αποκτήσουν γνήσια προϊόντα και νόμιμες υπηρεσίες που θα λαμβάνουν από τους κατασκευαστές, τους πωλητές ή συνεργάτες αυτών."
Να σημειωθεί πως το Xbox 360 είναι εφοδιασμένο με την τεχνολογία Digital Rights Management (DRM) για την προστασία από την πειρατεία. Όμως πολλοί χρήστες έχουν τροποποιήσει τις κονσόλες τους εγκαθιστώντας διαφορετικά chips ή λογισμικό που επιτρέπουν στα Xbox να δέχονται ανεπίσημα προγράμματα και παιχνίδια - όχι πάντοτε και παράνομα.

Αφορμή για την αντίδραση αυτή της Microsoft θεωρείται η κυκλοφορία του νέου Call of Duty. Σύμφωνα με το InformationWeek η εμφάνιση του "σπασμένου" παιχνιδιού σε διάφορα sites παράλληλα με την επίσημη κυκλοφορία εξώθησε την Microsoft στον αποκλεισμό των χρηστών με τροποποιημένα Xbox.

Πηγή: adslgr.com

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου