Latest News

Δωρεάν εκπαίδευση στην χρήση Η/Υ για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 12:47 μ.μ.

Δελτίο Τύπου: Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2009 – H Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην πόλη της Τρίπολης τα εγκαίνια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» που έλαβαν χώρα στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Διευθυντής του Εξεταστικού Κέντρου και Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τόνισε:

«Αποστολή του Επιμελητηρίου είναι να παρέχουμε εφόδια ζωής, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με τη Microsoft στο πανελλαδικό αυτό κοινωνικό πρόγραμμα και καλωσορίζουμε την έναρξη των «Απεριόριστων Δυνατοτήτων» που ανοίγονται για όλους τους πολίτες της. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Επιμελητήριο συμβάλει ουσιαστικά σε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε άνθρωπο που ονειρεύεται, επιθυμεί και προσπαθεί να φτάσει στο στόχο που έχει θέσει».
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η Microsoft παρέχει σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, τη δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή εντελώς δωρεάν. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους εντός αυτής.

Τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΔΕΠ), ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής. Σημειώνεται ότι το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Τρίπολη ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2009 με τη συμμετοχή 12 ατόμων. Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης έχει ήδη ολοκληρωθεί και 10 άτομα έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποίηση ECDL.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας που πραγματοποίησε με την αφορμή της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου, ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, σημείωσε:
«Στη Microsoft θεωρούμε ευθύνη μας τη δυναμική συμβολή μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ψηφιακού αναλφαβητισμού που τείνει να πλήττει περισσότερο τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ωθώντας τες στην περιθωριοποίηση. Η αξιοποίηση και διάθεση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου καθώς και η πεποίθηση ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ισοδύναμα στην ψηφιακή κοινωνία αποτελούν κεντρικά και αδιαπραγμάτευτα σημεία στη γενικότερη φιλοσοφία της Microsoft».

«Η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης και ειδικά όσων ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αποτελεί θεμελιώδη στόχο της ECDL Ελλάς και του Ιδρύματος ECDL. Τα προγράμματα πιστοποίησης της ECDL συνιστούν εφόδιο γνώσης με ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά εργασίας, εφόδιο απαραίτητο για όσους συμπολίτες μας άδικα περιθωριοποιούνται και εξαιρούνται από αυτή» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου εταιρειών ECDL Ελλάς, κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές. «Πιστεύοντας ακράδαντα στο Όραμα της Microsoft, να συμβάλλει στον ψηφιακό αλφαβητισμό ατόμων που χρήζουν προστασίας, υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την επιτυχία του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες», ώστε μέσα από αυτό να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι Έλληνες είναι εφικτό».
Ο κ. Δημήτρης Ευταξίας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΕΠ, τόνισε ότι
«Το ΕΔΕΠ, ως μέλος της CEPIS, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών Πληροφορικής, ταυτίζεται πλήρως με τη Στρατηγική i2010, η οποία μιλάει για μια Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, και προσπαθεί με τη συμμετοχή του σε δράσεις, όπως το «Πρόγραμμα Απεριόριστες Δυνατότητες», να συμβάλλει με κάθε τρόπο, ώστε να αυξηθούν οι ευκαιρίες μάθησης, με εστίαση στην παροχή τεχνολογικών δεξιοτήτων. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο, με την μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, οι σημερινές κοινωνίες μπορούν να μετασχηματιστούν σε ‘σύγχρονες’ κοινωνίες, όπου όλοι θα έχουμε ίσες κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες».
Η διάρκεια των κύκλων των μαθημάτων στο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» ανέρχεται στις 56 διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην επεξεργασία και διαχείριση αρχείων, λογιστικών φύλλων, καθώς επίσης και στη χρήση του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι τρία επιπλέον Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» λειτουργούν στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 150 άτομα μέχρι σήμερα έχουν μάθει να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή και να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, έπειτα από την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.

Πηγή: adslsgr.com

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου