Latest News

Τέλη Νοεμβρίου κατατίθεται στο υπουργείο Παιδείας η πρόταση για το εξεταστικό σύστημα

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 , Posted by Admin at 9:32 μ.μ.

Στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Παιδείας η πρόταση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το εξεταστικό σύστημα και η οποία περιλαμβάνει τέσσερα σημεία-κλειδιά.

Το θέμα του εξεταστικού «κλείνει» την ερχόμενη Πέμπτη, με τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης του συμβουλίου, η οποία θα προκύψει από τη σύνθεση των απόψεων των μελών του.

Τα μέλη του συμβουλίου θα συνεδριάσουν υπό την προεδρία του Γ.Μπαμπινιώτη, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει την πρότασή του για το θέμα και έχει προτείνει σύστημα Εθνικού Απολυτηρίου, κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στη Γ' Λυκείου και νέο τύπο εξετάσεων τρεις φορές το χρόνο.

Οι προτάσεις που αναμένεται να καταθέσουν όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία καταλήγουν σε τέσσερα κοινά σημεία:

-Εθνικό Απολυτήριο, ως απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου, με αναγκαία προϋπόθεση την επανίδρυση της βαθμίδας αυτής του εκπαιδευτικού μας συστήματος με διαφορετική φιλοσοφία και στόχο την κλασική- γενική παιδεία (και επιστημονικές κατευθύνσεις ανάλογα με την κλήση κάθε μαθητή). Το Εθνικό Απολυτήριο θα συνδυάζεται και με εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά σε σαφώς λιγότερα μαθήματα απ΄ ό,τι σήμερα.

-Συνυπολογισμός της επίδοσης των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

-Σημαντικός ρόλος στην παρουσία των πανεπιστημίων (μέσω εκπροσώπων τους) στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων φοιτητών, στον καθορισμό της ύλης και στους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα, ανάλογα με την επιστημονική κατεύθυνση κάθε υποψηφίου.

-Συγκρότηση νέου εθνικού εξεταστικού φορέα που θα αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης των Πανελλαδικών κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Currently have 0 σχόλια:

Leave a Reply

Δημοσίευση σχολίου